April 26, 2009

edit - edisi tak leh tdo time rehat

hurmss... mate aku tak leh tdo lg.. hampeh btul.. selalu leh jew aku bantai sleeping partner dekat opis nie... tp hr nie tak leh plak... jd aku godek2 la gmbr2 cameron yang aku snap hr tu... jd aku edit la sekeping 2.... mulut dah byk kali menguap tp mata tak leh tdo jgk... ape yg aku nak wat...jam dah menunjukkan 1.40p.m aku nak tutup lampu lar.. biar gelap opis bru la leh dengkur sekuat hati.. ok la daa...

p/s - jgn marah yeh biskut

April 21, 2009

CaMeroN Oh CaMerOn ~

Salamz.... huh... kesejukan cameron masih aku rasei walaupun dah 3 hari berlalu... sekali lagi aku dan rakan2 berjaya mengadakan program tahunan utk geng gagak... cuma tahun nie lain skit kerana kami mula bertolak pada pagi sabtu jam 2 a.m... lokasi V.point kali ini di RnR Rawang.. dalam keadaan mamai aku drived ke RnR Tapah utk memlelapkan mata... syukur alhamdullilah tak de ape2 berlaku... cume ade kes suspen berlaku dekat camera aku... ntah mcmne leh aperture camera aku appear '' - - '' (tak kuar nombor) kecuakan aku membuat aku tak rase hepi... mau taknya... tu la satu-satunya harta ismed ulam raja... tp pas aku cabut bateri... lens... dan memori card... camera aku kembali asal... tp aku musykil smpai skrg mcmne leh terjadi perkara itu...

ok la malas mau carita lagi... meh layan 2-3 keping gmbr yg aku tangkap








April 13, 2009

SiNopSis MajLis MeNgiKAt JaNJi - Ezu & JeP

salam.... fuhss... pueh den cari gmbor sesuai utk wat video nie... smlm aku upload lagu dari jason mrez... khas utk cik ezu yg sporting nie... gagaga.... ape2 pun aku n amart mendoakan pasangan ini berkekalan smpai hari tua...

video

MajLis mEnGikat JaNJi ~ Ezu & Jep

Salamzzz... huh... seselesai sudah majlis mengikat janji antara Ezu dan Jep... aku cukup puas ati kerana si Ezu nie kaki posing + sempoii... jd senang la keje aku ngan amart.... cume niat nak wat outing depan umah terpaksa dibatalkan disebabkan ujan terlalu lebat... jd byk posing dalam bilik jew... itu yang smpai kejadian yang aku takkan lupa smpai bila2 terjadi.... apakah kejadian itu??? terpakse dirahsiakan la... bahaya jika diketahui umum...ok la akhir kata dari aku... thanks Ezu yang spoting...




P/S - editing yang lain dalam proses..

April 08, 2009

ViDeo oH ViDe0

Salamzz... nie aku test nak upload video yg aku test wat dekat picasa.... so far aku plan nak wat satu lagi tp pic tak cukup la... maybe mgu depan kot... aku postkan satu lagi video utk tatapan...
video

AkHirNya ~

salamzz.... yehhhh...akhirnya aku dah tau da care nak setting battery grip aku... puas aku memikirkan n bertanya ngan org...tp aku masih blur2.... jd aku cube cari dekat youtube... dah berjaya jumpa tutorial pasai nak setting battery grip... yehh...

April 06, 2009

MajLis PerTunAnGaN Ec@m & IRa

salamzzz belum abis penat aku mengambil gamabr di masyuarat jururawat... aku bergegas ke umah mertua amart.. utk g amik gmbr suasana pertunangan adik ipar die... pergghh penat beb... majlis diadakan pada sebelah malam... first time aku tgok org bertunang malam... maybe faktor terlalu dekat majlis tersebut diadakan disebelah malam... 5 minit aje dari umah lelaki ke rumah perempuan... mula2 aku igtkan sebelah perempuan tiada amik perkhidmatan photography.. tp sangkaan aku meleset.. jd aku ngan amart pun agak segan la... sbb nak kacau org.. but brader tu ok.. lebih2 lagi die tau kitorg nie wakil dari sebelah lelaki... jd die tak leh kate ape la... aku sempat la snap 2-3 keping...


MesYuaraT AgUng PerSatUan JurRuRawAt PerGIgIaN

Salamzzz... syukur alhamdullilah mesyuarat agung jururawat pergigian peringkat selangor akhiri dgn penuh senyuman... aku pun bersyukur dapat terlibat dalam mesyuarat tersebut... dapat la aku belajar untuk mengambil gmbr didalam suasana dewan... first time aku menggunakan flash.. sambil2 snap aku mempraktikkan cara2 untuk bounce cahaya.... amart plak sibuk test lens zoom die... yg aku jelesnya byk gmbr2 die yang cantik-cantik... wrggghhh geram2... nie antara gmbr yg aku snap... gmbr aku tak de edit ape2 pun sbb keje kat opis belambak... jd aku up aje la utk tatapan...







p/s - insyallah aku akan menjadi agen mencari jodoh satu hari nnt...

April 02, 2009

WelKaM t0 mY cLub ~

Salamzzz.... ohhooii.... selepas membuat keputusan yg salah terhadap lens lame aku tu... akhirnya aku terpaksa mengantikan ngan lens yang baru... 18-135mm, stater kit untuk D80... aku beli dari Radi... bukan radi OAG yeh... ape lagi aku pun try la snap 2-3 keping gmbr dalam esso mart....aku angkat ngan harga rm750 selepas beberapa kali mencuba bernegro... heheh hope lens ni akan membantu aku utk mendapatkan ilmu seni foto nie... gagagga.. ok la nnt aku akan up first time full gadget aku beraksi didepan jururawat pergigian... daaaa