June 06, 2009

OutInG LagIk...

Salamzzz.... mari kita mulakan hari yang ceria smbil menari poco-poco.... hr nie aku mulakan hr aku dgn menonton naruto samsudin pada jam 8pg.... layan smbil2 mata kuyu... smbil2 tgu mase utk mandi + g outing... dalam kepala otak nie dah plan nak amik gmbr byk2 sbb iye la hari perarakan sempena hari keputraan agong... tp bile aku masuk jew bulatan masjid aku pelik kne tak de nmpk kesibukan jalan tersebut.... hampesss.... rupenye tiada progrm yg aku jangkakan... jd ape lagi berpusing la aku dan ichi mencari port lepak... hampes... lastnya kitorg singgah belakang muzium.. mmm dapat la aku shoot 2-3 keping smbil belajar ngan ichi... ape2 pun thanks ichi sbb ajar aku... siap ajar aku cara edit lagi... byk btul yg aku dapat hr nie... tak setimpal dgn harga kopi ais ngan ilmu yg die bagi kat aku...

bile cerita pasai pengalaman... thanks jgk dekat ichi sbb cerita pasai pengalaman die mula nak bertapak dalam dunia seni gmbr nie... byk yg dilalui smpai tahap give up pun ade... ape yg aku leh wat ialah akan cube memperbaiki smua karya aku dari masa ke masa... mane ade org lahir trus pandai kan? jd mcm tu jgk ngan aku... mgkin skrg nie zaman aku kne usaha lebih...

gmbr2 outing kali nie byk aku mempraktikan penggunaan aperture yang tinggi... belajar amik lanskap hehhee....syukur 2-3 shoot ade la yg menarik hati aku... hati org lain tak pasti plak... insyallah next pic aku nak wat teknik HDR plak... so far aku ade jgk belajr dalam youtube n dari penerangan ichi... tak berapa susah la... ape2 pun chaiyok2 utk aku...bubbye


6 KomPlen MeraBan:

ichi said...

gambar no 1 dan 2 best!

♥ ieRa♥ said...

picture yg menarik..colour pn mantap

♥ ieRa♥ said...

gambar2 yang cantik..kaler menarik

Pho+0 BinGGuNg said...

nie smua incek ichi yg ajar...

γ‚‹γƒΌγ‚Šγ‚“ said...

x sia2 ichi mengajar menggunakan teknik memulas lens yang benar..cun2 gambo die..terima kasih ichi!

Pho+0 BinGGuNg said...

btul2.... bukan senang nak dapat ilmu direct nie..

Post a Comment